Takterass

 

 

 

 

 

 

Här kan du titta på alla

ritningar i en stor

PDF>>

Värmdövik

 

Projekt takterass:

Klienten har en stor takterrass som de önskar inreda stramt och elegant. De önskar en avslappnad del för umgänge i solen, gärna med inslag av vatten. Vidare önskas naturliga umgängesytor som fungerar under årets alla dagar för större sällskap men som ändå känns intimt även i mindre sällskap.

 

Harmoniska Hem & Trädgårdar föreslår…

Genom materialval i mjuka och hårda golv uppnås en subtil övergång från det strama till de mer avslappnade umgängesytorna.

Mellan dessa rum ligger den inbjudande infinitypoolen och speglar himmel och storstadens ljus.

 

I den privatare delen går ni gärna barfota på det härliga däcket av teak, kanske simmar ni ett par längder i den uppvärmda poolen om 3x10 meter eller njuter en stund i den upphöjda jaccuzzin med utsikt över stadens siluett. Ett glas uppfriskande juice eller en drink avnjuter ni i solsängarna eller i den generösa och stilrena loungen med tak av stål och glas. I den privatare delen av terrassen speglar anslutande plantering växtvalet i den stramare miljön och kompletteras av det härliga rasslandet från krukorna med bambu.

 

På väggen bakom solsängarna anläggs ett upplyst ”vattenfall” som kan skifta kulör för att förstärka teman, säsonger etc. Vattenfallets porlande ger er ett lugnande bakgrundsljud som tar bort en stor del av stadens oönskade ljud samtidigt som det blir ett vackert blickfång när mörkret faller.

I den stramare delen av terrassen läggs ett golv av stora skifferplattor och i de anslutande planteringarna, med samma skiffer som golvet, planteras lönnar för höjd och årstidsväxlingar, ligusterklot för formen, samt klätterväxter och olika gräs och perenner för färg och struktur. I de tre stora ”krukorna” av samma skiffer, planteras nordens olivträd – silverpäron och blåsvingel vid fötterna vilket ger en känsla av en sydligare torr och avskalad men elegant miljö.

 

Det spatiösa glashuset om 4x10 meter har skjutväggspartier på samtliga sidor vilket gör att hela rummet kan vara öppet vid tillåtande väder och ändå erbjuda tak, platsbyggt kök och mobil bar. Glaset i väggar och tak är klart/frostat efter era önskemål och styrs enkelt av er med fjärrkontroll. Då rummet är uppvärmt använder ni det lika gärna en regnig sommardag som en snöig nyårsnatt och kanske vill ni slippa se regnet ute eller förstärka vinterns isiga tema med det frostade glaset. I anslutning till glashuset, med mobil rund bar, byggs en rund lounge till hälften infälld i planteringen.

 

För att minska miljöpåverkan värms pool, glashus och terrass av ert eget solenergisystem som anläggs på fastighetens tak, dessutom leds regnvatten och smält snö till bevattningssystemet för växterna. Bevattningssystemet för växterna som planterats i platsbyggda bänkar ger en närmast underhållsfri utemiljö så att det räcker med säsongsstyrd tillsyn. Hela terrassen anläggs dessutom med golvvärme som håller eventuell snö borta så att takskottning ej behövs.

 

Harmoniska Hem & Trädgårdar

 

Menyer: Start Tjänster Om oss Priser Portfolio Inspiration Referenser Kontakt

Copyright 2013 © Webbyrå Webbkreativ.se >>